Τάρτα με κρέμα καρύδας

Coconut Cream Pie Day σήμερα και φτιάχνουμε λαχταριστή τάρτα με κρέμα καρύδας. Ένα εύκολο γλύκισμα που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια!

Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ζύμη τάρτας (εμπορίου)
βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη γέμιση:
3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
3 φλ. γάλα πλήρες
3 αβγά χτυπημένα
1 ½ φλ. τριμμένη καρύδα (1 + ½ φλ. χωριστά)
1 κ.σ. βούτυρο
1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πώς γίνεται:
Αφήνουμε εκτός ψυγείου τη ζύμη τάρτας μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια τη στρώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα της βουτυρωμένης ταρτιέρας.

Τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη. 

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Χτυπάμε τα αβγά σε βαθύ μπολ και τα προσθέτουμε στο μίγμα γάλακτος, συνεχίζοντας δυνατά και σταθερά το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν (οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες και συνεχείς για να μην “κόψουν” τα αβγά μέσα στο ζεστό μίγμα). 

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη (μέτρια) φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση, μειώνουμε αρκετά τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, χωρίς να βράζει. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι καρύδας, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. 

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι καρύδας. 

Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου ή καλύτερα για ολόκληρο βράδυ. 

– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Tip:
Για πιο έντονη γεύση, καβουρντίζουμε ελαφρά την καρύδα -σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς βούτυρο ή λάδι- μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.