Πανεύκολο Fudge σοκολάτας!

National Fudge Day σήμερα και θα φτιάξουμε το πιο εύκολο fudge με 2 μόνο υλικά!

Θα χρειαστούμε:
450 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα

Πώς γίνεται:
– Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς (προσέχουμε να μην κάψει γιατί θα χαλάσει η τελική υφή).
– Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Αδειάζουμε το μίγμα σε παραληλλόγραμμο πυρέξ ή ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (ανάλογα με το τελικό πάχος που θέλουμε να έχουν τα κομμάτια, επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος πυρέξ).
– Βάζουμε το πυρέξ στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.
– Όταν παγώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια –όσο είναι ακόμα παγωμένο- και το διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο (στην κατάψυξη).
– Πριν σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

Tip
Πριν το βάλουμε στην κατάψυξη, μπορούμε να προσθέσουμε κομμάτια ξηρών καρπών ή να καλύψουμε την επιφάνεια με χρωματιστή τρούφα, τριμμένη καραμέλα ή χοντρό αλάτι.