Σταματήστε ό,τι κάνετε κι ελάτε να φτιάξουμε ένα υπέροχο σορμπέ φράουλα! Είναι πανεύκολο, χωρίς γαλακτοκομικά και εξαιρετικά νόστιμο. Επιπλέον, δεν απαιτείται παγωτομηχανή!
Θα χρειαστούμε:
• 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
• 4 φλιτζάνια φρέσκιες ή κατεψυγμένες φράουλες (ψιλοκομμένες)
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλιά της σούπας βότκα (θα εμποδίσει να γίνει το σορμπέ σκληρό σαν πάγος)
Πώς γίνεται:
– Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό).
– Μεταφέρουμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
– Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
– Το βγάζουμε από την κατάψυξη 30-40 λεπτά πριν το σερβίρουμε για να αποκτήσει μαλακιά υφή.
TIP
Εναλλακτικά, αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό λάιμ ή πορτοκαλιού για μια διασκεδαστική γευστική ανατροπή.