Ξου Ξου! Τα πρώτα ελληνικά δωρεάν apps που απωθούν τα κουνούπια

Ksou Ksou & KatsaridoKsouKsou: οι πρώτες ελληνικές δωρεάν εφαρμογές κινητών που

δίνουν την δυνατότητα να απωθήσεις οποιοδήποτε κουνούπι και κατσαρίδα γύρω σου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πώς λειτουργούν

Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο μας ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί λόγω των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι συχνότητες του αρχείου που παίζουν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια & τις κατσαρίδες κι έτσι απομακρύνονται! Επίσης εντός της εφαρμογής μας δίνεται και η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την οθόνη μας ως σημείο προσέλκυσης των κουνουπιών με μωβ υπεριώδες χρώμα, έτσι ώστε αν δεν λειτουργεί ο ήχος, να μπορέσουμε να τα εξολοθρεύσουμε μόνοι μας.

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Αποστόλου “η εφαρμογή παράγει ήχο από 12Hz έως 40kHz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22Hz και πάνω αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια.
Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 60 είδη κουνουπιών οπότε μερικές φορές μπορεί να πέσουμε και έξω. Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που θα τα επηρεάσει ο ήχος εξαρτάται και από την όρεξή τους, από την περίοδο αναπαραγωγής καθώς και από την περιοχή.  Παρόλα αυτά λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτών. Όλοι μπορούμε να διαθέτουμε ένα ηλεκτρονικό αντικουνουπικό και χωρίς να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον.”

Για την καταπολέμηση των κατσαρίδων

Σύμφωνα με τον Χρήστο Αποστόλου “ορισμένοι ήχοι μπορούν να απωθήσουν τις κατσαρίδες, αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επίτευξη μιας ολοκληρωμένης λύσης απαιτεί συνήθως μια συνδυαστική προσέγγιση”.

Αποτελεσματικοί τρόποι απώθησης:
– Ήχοι υψηλής συχνότητας: Σύμφωνα έρευνα του 2004, οι κατσαρίδες αντιδρούν σε ήχους
υψηλής συχνότητας (πάνω από 30 kHz), που δεν μπορούν να αντιληφθούν από το ανθρώπινο αυτί.
Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ορισμένοι τύποι κατσαρίδων μπορεί να αισθάνονται ανασφάλεια ή άγχος σε περιβάλλοντα με έντονους ήχους υψηλών συχνοτήτων. Όμως, οι κατσαρίδες μπορούν να αντιληφθούν ηχητικά ερεθίσματα σε διάφορες συχνότητες και να αποφύγουν τους επιθέτορές τους.
– Ήχοι δόνησης: Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα του 2008, οι κατσαρίδες είναι ευαίσθητες στις δονήσεις, οπότε οι ήχοι δόνησης μπορούν να απωθήσουν τις κατσαρίδες.

Οι εφαρμογές βρίσκονται δωρεάν εδώ: