World Chocolate Day σήμερα και θα φτιάξουμε ένα “τρελό” κέικ σοκολάτας.
Γιατί λέγεται Crazy (τρελό); Λόγω του… τρελούτσικου τρόπου παρασκευής του!
Και είναι τόσο εύκολο που μπορούν να το φτιάξουν ακόμα και μικρά παιδιά!
Θα χρειαστούμε:
• 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
• 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
—————————————————————
• 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
• 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
• 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κακάο και αλάτι).
– Με τη σπάτουλα δημιουργούμε έναν “κρατήρα” (τρύπα) στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύδι, το ηλιέλαιο και το νερό.
– Ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί τα υλικά με τη σπάτουλα (δεν θέλει μίξερ γιατί σφίγγει) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρέξ 20 εκατοστών, αδειάζουμε το μίγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαζεύει το κέικ από τα πλάγια.
– Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας και κράνμπερις.
– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
TIP
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φλιτζάνι χλιαρό καφέ αντί για νερό. Ναι, ο καφές ενισχύει τη γεύση της σοκολάτας!
– Εναλλακτικά, γαρνίρουμε με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.
BONUS TIP
Το Chocolate Crazy Cake είναι νηστίσιμο!