National Avocado Day σήμερα και θα φτιάξουμε μια σαλάτα εμπνευσμένη από το Μεξικό. Πανεύκολη και πολύ νόστιμη, είναι η απόλυτη “θέλω-να-φάω-αλλά-δεν-θέλω-να-μαγειρέψω” συνταγή!
Θα χρειαστούμε:
250 γρ. κοντά ζυμαρικά (παπιγιόν, βίδες κ.λπ)
1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 φλιτζάνια τοματίνια κομμένα στη μέση
2 μεγάλα αβοκάντο καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
3 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο jalapeno, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
Για το dressing:
3/4 φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 2 λάιμ συν 2 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.γ. ταμπάσκο ή παρόμοια καυτερή σάλτσα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Πώς γίνεται:
– Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μεγάλο μπολ.
– Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια, τα ντοματίνια, τα αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το jalapeno και το κόλιαντρο.
– Για το dressing, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, την καυτερή σάλτσα, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι και την καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή μπαχαρικά κατά βούληση.
– Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να πάει παντού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.
– Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.