Σήμερα θα φτιάξουμε μια διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή για πιπεριές γεμιστές με κριθαράκι!
Θα χρειαστούμε:
6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (ανοιγμένες και καθαρισμένες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι κριθαράκι (κατά προτίμηση ψιλό)
1 μεγάλο κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
½ πακέτο τυρί κρέμα
¾ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη στα δύο
¾ φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη, χωρισμένη στα δύο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ½ κ.γ. μίγμα λαχανικών (σε σκόνη)
1 κ.σ. ρίγανη
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
– Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές, τις αλείφουμε με λάδι και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω).
– Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
– Εν τω μεταξύ, βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας τα κολοκυθάκια τα τελευταία 2 λεπτά.
– Στραγγίζουμε, κρατώντας ⅓ φλιτζάνι νερό από το κριθαράκι και επιστρέφουμε το κριθαράκι και τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα.
– Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το κρατημένο νερό από το κριθαράκι, τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή φέτα.
– Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μίγμα λαχανικών και ανακατεύουμε.
– Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και φέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
– Πασπαλίζουμε με ρίγανη και απολαμβάνουμε!
Tip
Για έξτρα νοστιμιά προσθέτουμε στη γέμιση σπόρους από κουκουνάρι!