National Linguine Day σήμερα (15/9) και θα φτιάξουμε μία γρήγορη εύκολη και μοσχομυριστή συνταγή με λιγκουίνι!
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. αλεύρι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζάνι ζωμός κότας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (όχι light)
1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πώς γίνεται:
– Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
– Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά ξεκινάμε τη σάλτσα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
– Προσθέτουμε το σκόρδο και το ζωμό κότας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου ένα λεπτό.
– Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει.
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι & πιπέρι όσο χρειάζεται και τον μαϊντανό.
– Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά από το νερό που έβραζαν και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν καλά (αν θέλουμε να αραιώσει λίγο η σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών).
– Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!