Athens Art Book Fair 2023

Tο Athens Art Book Fair επιστρέφει και παρουσιάζει 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση αποτελεί φυσικό χώρο συνάντησης για τα σύγχρονα εικαστικά, τη  φωτογραφία, την ποίηση, το design και την τυπογραφία. Η ομάδα του AABF προσεγγίζει την πολυθεματικότητα του μέσου πολιτικά και επιμελείται τη μεγαλύτερη διαθεματική γιορτή αφιερωμένη στο έντυπο ως έργο τέχνης! Η έκθεση φιλοξενεί καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους, πειραματικές DIY εκδόσεις, micro-publishers, χώρους σύγχρονης τέχνης, διεπιστημονικές συλλογικότητες, riso studios και άλλα αντιπροσωπευτικά εγχειρήματα που απαρτίζουν τις παράλληλες και αλληλοεξαρτώμενες σκηνές των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες, με συμμετοχές από την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Λίβανο, την Ιταλία, την Αλβανία, την Ουκρανία, την Εσθονία, τη Σερβία, καθώς και από πιο μακρινές χώρες, όπως η Αργεντινή, το Περού, το Ιράν και την Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Στον χώρο επίσης θα πραγματοποιηθούν για πρώτη χρονιά ταυτόχρονα με την εκδήλωση εργαστήρια εισαγωγής στη δημιουργία artist book για μικρούς και μεγάλους, από τις ομάδες Paper Planes και Ιmprográfika.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη συνεισφορά από το κοινό, περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μέσω του www.athensartbookfair.gr