Ινδοκάρυδα της γιαγιάς

World Coconut Day αύριο (2/9) και θα φτιάξουμε πανεύκολα ινδοκάρυδα της γιαγιάς και …της τεμπέλας επίσης!!

Θα χρειαστούμε:
400γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
2 βανιλίνες
τα ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά
λίγο αλάτι
20 κερασάκια τύπου μαρασκίνο (ή γλυκό του κουταλιού)

Πώς γίνεται:
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κερασάκια.
– Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και σχηματίζουμε τα ινδοκάρυδα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους (για να μην κολλήσουν).
– Στο κέντρο κάθε ινδοκάρυδου βάζουμε ένα κερασάκι.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες.
Αυτό ήταν!

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κερασάκια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή άλλο γλυκό του κουταλιού.