National Cheese Pizza Day σήμερα και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από μία πίτσα που δεν θέλει ζύμωμα ούτε αναμονή και είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά! Πάμε να φτιάξουμε ατομική πίτσα Caprese;
Θα χρειαστούμε:
• 3 μεγάλες πίτες για σουβλάκια
• λίγο ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
• 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
• 150-180 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες ή χοντροτριμμένο
• φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή πέστο βασιλικού)
Πώς γίνεται:
– Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο κάθε πίτα κι από τις δύο πλευρές.
– Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με σκόρδο.
– Βάζουμε από πάνω την ντομάτα και τη φρέσκια μοτσαρέλα.
– Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (8-12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας).
– Ραντίζουμε ελαφρά ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον βασιλικό.
– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
TIPS
• Μπορούμε να προσθέσουμε αγκινάρες, ώριμες ελιές ή αβοκάντο.
• Απογειώνουμε τη γεύση ρίχνοντας από πάνω λίγη κρέμα βαλσάμικο.
• Αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι υλικά θέλουμε αλλά και με διαφορετικά είδη τυριών (φέτα, κίτρινο τυρί, τυρί του τοστ κ.ο.κ.)