Αργυρόνησος: Ο παράδεισος της γιόγκα!

Ξέρατε ότι η γιόγκα έχει το δικό της νησί στην Ελλάδα;
Η Αργυρόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησί 59 στρεμμάτων που βρίσκεται απέναντι από τον Βόλο, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις ακτές της Βόρειας Εύβοιας. Πήρε το όνομά του από το ασημένιο χρώμα των ελαιόδεντρων, που είναι άφθονα! Αν επιθυμείτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία αναζωογόνησης, το Silver Island σας περιμένει!

 


Οι αδερφές Claire και Lissa Christie που είναι η ψυχή του Silver Island Yoga μίλησαν στο Say Yes to the Press για το νησί τους!

Claire Christie
Lisa Christie

“Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία διευθύνεται από γυναίκες εδώ και δέκα χρόνια! Οι πελάτες μας, μας εμπιστεύονται και μας αγαπούν: Το ποσοστό όσων έρχονται ξανά είναι 80%, 20% από στόμα σε στόμα”.
Όπως εξηγούν η Claire και η Lissa, εκτελούν εβδομαδιαία retreats, ξεκινώντας την Κυριακή και τελειώνοντας το Σάββατο. “Προσφέρουμε 4 ώρες γιόγκα την ημέρα – 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το βράδυ, με όλο τον εξοπλισμό, και έχουμε μια ποικιλία από στιλ. Οι πολύ έμπειροι δάσκαλοί μας φέρνουν τις καινοτόμες ιδέες τους, οι οποίες είναι συχνά ένα μίγμα πολλών μορφών γιόγκα που έχουν μελετήσει όλα αυτά τα χρόνια”. Επιπλέον, προσφέρουν retreats τα οποία είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα, καθώς οι δάσκαλοι είναι εξειδικευμένοι στο να διασφαλίζουν ότι όλοι αξιοποιούν στο έπακρο την εβδομάδα μαζί τους με τον πιο ασφαλή και ευχάριστο τρόπο.
Στους φιλοξενούμενους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν το νησί και τους κρυμμένους κολπίσκους του. Επίσης, μπορούν να ζωγραφίσουν ή να χαλαρώσουν στις πολλές αιώρες που είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί, σε κούνιες δέντρων και ειδικούς χώρους, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα… Το νησί διαθέτει δύο υπέροχες παραλίες.

Συνδεδεμένοι με τη φύση και… αυτοσυντηρούμενοι
“Είμαστε ένα οικολογικό θέρετρο, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοσυντηρούμενο νησί για τις μελλοντικές γενιές” λένε η Claire και η Lissa, ενώ επισημαίνουν: “Είμαστε εντελώς εκτός δικτύου. Έχουμε το δικό μας ηλιακό πάρκο και μπαταρίες, έχουμε εφεδρική γεννήτρια για μέρες με κακοκαιρία. Συλλέγουμε όλο το νερό μας για χρήση στο νησί. Ανακυκλώνουμε τα πάντα και κάνουμε τη δική μας κομποστοποίηση. Όλα τα προϊόντα καθαρισμού μας είναι φτιαγμένα από φυσικά προϊόντα και αιθέρια έλαια και για την ανακαίνιση των σπιτιών/κατασκευών του νησιού χρησιμοποιούμε παραδοσιακό ασβέστη για το εξωτερικό και οικολογικές βαφές για το εσωτερικό”. Επιπρόσθετα, προσφέρουν στους επισκέπτες δωρεάν προϊόντα περιποίησης που είναι φυσικά και βιοδιασπώμενα. “Αυτά μας τα φτιάχνει μια Ελληνίδα που μας είχε επισκεφθεί, η οποία είναι χημικός και μαζί έχουμε αποτυπώσει την ουσία του νησιού στα προϊόντα της”.

Ψηφιακή αποτοξίνωση
“Ενσωματώνουμε πολύ συγκεκριμένα νησιώτικα θέματα στα reterats μας στην αρχή και στο τέλος της σεζόν, καθώς η άνοιξη φέρνει μαζί της μια απίστευτη αφθονία λουλουδιών και άγριων τροφών. Έτσι έχουμε προσκαλέσει τη Μαρία Χριστοδούλου, την Ελληνίδα βοτανολόγο, να μοιραστεί τις γνώσεις της για τη βοτανοθεραπεία για να φτιάξουμε εμείς τα δικά μας ελληνικά φυτικά φάρμακα κατά τη διάρκεια των retreats μαζί της. Θα είναι μαζί μας για τις πρώτες 3 εβδομάδες της περιόδου του retreat μας από τις 21 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου. Ακόμη, θα έχουμε retreats συλλογής ελιών – θα είναι τα δύο τελευταία του Οκτωβρίου, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μάθουν τη διαδικασία και να πάνε σπίτι τους με το εξαιρετικό και ιδιαίτερο ελαιόλαδό τους”. Tα retreat τους έχουν σχέση και με τη γαστρονομία, καθώς η Lissa και ο Corne είναι και οι δύο αυτοδίδακτοι αλλά απίστευτα παθιασμένοι σεφ! Τρία χορτοφαγικά μεσογειακά γεύματα παρασκευάζονται με αγάπη καθημερινά από τα πιο φρέσκα υλικά, εποχιακά και τοπικά! Τα βράδια της Παρασκευής προσφέρουν ένα γεύμα πέντε πιάτων. Έχουν επίσης δημιουργήσει το δικό τους βιβλίο μαγειρικής.

Περιπέτεια στη φύση
Μεγαλωμένες στη φύση οι δύο αδερφές έχουν στα πλάνα τους ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι: “Θα καθοδηγούμε δύο ομάδες, για δύο εβδομάδες στο Δέλτα του Οκαβάνγκο τον Ιανουάριο του 2024. Μεγαλώσαμε στη Νότια Αφρική κι έτσι περάσαμε πολύ χρόνο ως παιδιά στη φύση, περιτριγυρισμένες από άγρια ​​ζωή”.

Η ανταπόδωση
“Πιστεύουμε στην ανταπόδοση υποστηρίζοντας την έρευνα για τον καρκίνο (χάσαμε και τους δύο γονείς μας από καρκίνο) και το Save the Children, καθώς η καλύτερη φίλη της Lissa εργάζεται εκεί. Υποστηρίζουμε επίσης τον τόπο μας, με τη φροντίδα και τη στείρωση εγκαταλελειμμένων σκύλων και γατών και υποστηρίζουμε την υιοθεσία ενός σκύλου, εάν κάποιος από τους καλεσμένους μας το επιθυμεί”.