Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: 47 χρόνια πρωτοπορίας!

Για άλλη μια φορά διαπίστωσα γιατί η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ξεχωρίζει και διαγράφει μια συνεχώς ανοδική πορεία!

Στο πρόσφατο media trip μου στη Θεσσαλονίκη o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης, χαρακτήρισε “χρονιά ορόσημο” τη φετινή. Μάλιστα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε ότι είναι η πρώτη χρονιά που ο τζίρος της εταιρείας θα περάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Με στόχο να διατηρήσει την ηγετική της θέση στη Βόρεια Ελλάδα, η Διαμαντής Μασούτης, που συμπληρώνει 47 χρόνια από την ίδρυσή της, δίνει έμφαση στην υγιή, οικονομική και οργανική ανάπτυξη, αύξηση μεριδίων αγοράς και σταδιακή επέκταση του δικτύου.

17 νέα καταστήματα από την αρχή της χρονιάς
Από την αρχή της χρονιάς, η Διαμαντής Μασούτης έχει εντάξει στο δίκτυό της 17 νέα καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, Βόρεια Ελλάδα, Κέρκυρα και Κυκλάδες όπου ενισχύει την παρουσία της.
«Επενδύουμε συστηματικά στην οργανική μας ανάπτυξη και έχουμε στόχο μέχρι το 2024 να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας σε περιοχές της κεντρικής και νησιωτικής Ελλάδας» τόνισε η διοίκηση της εταιρείας. Το πρώτο βήμα αποτελεί η ολοκλήρωση τον Νοέμβριο του πρώτου Grand Μασούτης στη Γλυφάδα. Ακόμη, σχεδιάζονται νέα καταστήματα σε Λαμία και Πάτρα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δημιουργείται επίσης ένα ακόμα Grand Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες που θα ανοίξει το 2024 σε ιδιόκτητο χώρο. Επενδύσεις πρόκειται να γίνουν και στο ηλεκτρονικό κατάστημα και μετά το dark store που δημιουργήθηκε στην Αττική για την κάλυψη των αναγκών του e-shop, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός στη Θεσσαλονίκη.

Ενεργειακή αυτονομία
Αναφορικά με την ενεργειακή της αυτονομία, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ήταν από τις πρώτες στη χώρα μας που ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οροφές των δύο πιο ενεργοβόρων σημείων, κεντρικών εγκαταστάσεων διοίκησης και Logistics Center. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εξασφαλίσουν περίπου 40% ενεργειακή αυτάρκεια των συγκεκριμένων σημείων.

Το πρώτο προσβάσιμο κατάστημα για ανθρώπους με οπτική αναπηρία
Τον Ιούλιο του 2022 η Διαμαντής Μασούτης έκανε μια επένδυση πάνω από 70.000 ευρώ με σκοπό να μετατρέψει, με τη βοήθεια της ΕΚΕΤΑ, το κατάστημα που βρίσκεται δίπλα στη σχολή τυφλών στη Θεσσαλονίκη σε προσβάσιμο για ανθρώπους με οπτικές δυσκολίες και αναπηρία. Εκεί τα άτομα με οπτική αναπηρία έχουν αυτονομία τόσο κατά την περιήγησή τους στο κατάστημα όσο και κατά την επιλογή προϊόντων από το ράφι.

Η περιπατητική προσβασιμότητα εξασφαλίζεται με την επισήμανση με έντονο κίτρινο χρώμα των κύριων σημείων του καταστήματος (είσοδος, χερούλια πορτών, ψυγείων, τουαλέτας κλπ), την εγκατάσταση οδηγού όδευσης στο πάτωμα του καταστήματος, οπτικοακουστικό χάρτη μπροστά από τη reception όπου με τη χρήση γραφής braille και με τη βοήθεια φωνητικής ανάγνωσης δίνεται μία νοητή κάτοψη του καταστήματος.

Με τη χρήση ειδικής εφαρμογής, mas vision, εξασφαλίζεται η προϊοντική προσβασιμότητα. Μέσα από την εφαρμογή οι καταναλωτές με οπτική αναπηρία μπορούν να αναγνωρίσουν τα προϊόντα, την επωνυμία, τις τιμές και τις προσφορές μέσω φωνητικού σήματος. Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται στην αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία ενός ακόμη τέτοιου καταστήματος στην Αθήνα.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: “Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας!”

Όταν τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους…
Επί 11 συνεχόμενα χρόνια η εταιρεία διακρίθηκε στη λίστα Best Workplaces,
ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Best Workplaces Europe: H εταιρεία έχει διακριθεί πολλές φορές ως μία από τις 50 κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη στην κατηγορία «Μεγάλες εθνικές εταιρείες (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι)».
Βραβείο LEGENDS: Η εταιρεία βραβεύτηκε για τα 10 συνεχόμενα χρόνια διάκρισης στα βραβεία Βest Workplaces ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό
περιβάλλον στην Ελλάδα.