Σήμερα είναι η μέρα που γιορτάζουμε το λικέρ και είπαμε να φτιάξουμε mandarincello, δηλαδή λικέρ μανταρίνι! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ήρθε η ώρα!
Θα χρειαστούμε:
Χυμό από 5 μανταρίνια
Φλούδες από 3 – 4 μανταρίνια
4 γαρίφαλα
3 ξυλάκια κανέλας
1,5 l λευκό κρασί
500 γρ. καστανή ζάχαρη
Πώς γίνεται:
– Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τον χυμό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και τις φλούδες.
– Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 – 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
– Σουρώνουμε το περιεχόμενο και το τοποθετούμε σε μπουκάλι.
– Διατηρείται στο ψυγείο, καλά κλεισμένο.
Καλή μας απόλαυση!