Liberty Guide Dogs: Στηρίζοντας συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία

Η Liberty Guide Dogs είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Γιάννη Κονδράρο το 2019. Στόχος της είναι να εκπαιδεύει σκύλους – οδηγούς για να εξυπηρετούν και να ενδυναμώνουν άτομα που είναι τυφλά ή έχουν σε κάποιο βαθμό οπτική αναπηρία.

Το όραμά της είναι η προώθηση της ανεξάρτητης και αυτόνομης διαβίωσης όλων των ατόμων με μερική ή ολική οπτική αναπηρία. “Εκπαίδευα σκύλους για αρκετά χρόνια και στην πορεία
αποφάσισα να εκπαιδεύω σκύλους – οδηγούς για να βοηθάω ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους” μας είπε ο Γιάννης Κονδράρος, συμπληρώνοντας ότι η Liberty Guide Dogs προήλθε από τις δύο μεγάλες του αγάπες, “την εκπαίδευση σκύλων και τη στήριξη συνανθρώπων μου, με σκοπό να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους”.


Ο Γιάννης Κονδράρος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση σκύλων – οδηγών, έχοντας εκπαιδεύσει σκύλους – οδηγούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για περισσότερο από μία δεκαετία. Είναι κάτι που, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, δεν το κυνήγησε και δεν ήξερε ότι θα του αρέσει τόσο πολύ!

Το όραμά του πήρε σάρκα και οστά το 2019 και είναι συγκινητικό ότι κατάφερε να εμπνεύσει πολλούς συνανθρώπους μας, αναπτύσσοντας σταδιακά μία αυξανόμενη κοινότητα ανθρώπων που αντλούν δύναμη από την καλή τους θέληση, καταβάλλοντας σκληρές προσπάθειες, “δωρίζοντας τον χρόνο, τα χρήματα, τα ταλέντα και τις καρδιές τους για αυτόν τον σκοπό”!

Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται από τη Liberty είναι δωρεάν, συμπεριλαμβανομένης της εξατομικευμένης εκπαίδευσης και της εκτεταμένης υποστήριξης από τους εκπαιδευτές της σχολής, καθώς και της απαιτούμενης οικονομικής βοήθειας για κτηνιατρική περίθαλψη, όταν
υπάρχει τέτοια ανάγκη. Το έργο της Liberty καθίσταται δυνατό αποκλειστικά χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών και των εθελοντών.

Liberty, ένα συμβολικό όνομα!
Το όνομα που επέλεξε ο Γιάννης Κονδράρος για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση μόνο τυχαίο δεν είναι! Ο πρώτος σκύλος-οδηγός που εκπαίδευσε λεγόταν Liberty και είναι ένα όνομα που “συμβολίζει την ανεξαρτησία, την αυτονομία και την ελευθερία. Είναι αυτό που μας εκφράζει, η φιλοσοφία μας!”.

Σκεπτόμενος το μέλλον, ο Γιάννης Κονδράρος οραματίζεται “κάποια στιγμή να γίνει η Liberty Guide Dogs ένα πρότυπο σχολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ισότιμο μέλος στη Διεθνή Ομοσπονδία”. Επιπρόσθετα, “να υπάρχουν σταθερά έσοδα, ώστε η ομάδα να μπορεί να βιοπορίζεται από αυτό και να εξελίσσεται συνεχώς”.

info
Μπορείτε να ενημερωθείτε και να υποστηρίξετε τη Liberty Guide Dogs πατώντας εδώ.