NETFLIX: Μπαίνει δυναμικά στο gaming

Τι σχέση έχει το Netflix με το gaming; Όπως όλα δείχνουν η εταιρία επιδιώκει να δημιουργήσει τίτλους παιχνιδιών βασισμένους σε επιτυχημένες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που έχει προσφέρει στους συνδρομητές.

Στόχος είναι η μεγαλύτερη διείσδυση στη βιομηχανία των videogames, ώστε να μην υπάρξει απώλεια σε συνδρομητές. Έως τώρα το Netflix είχε εστιάσει σε παιχνίδια για κινητά που οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να τα κατεβάσουν σε smartphone ή tablet. Τώρα ωστόσο βλέπει πιο ζεστά το θέμα, καθώς επικεντρώνεται σε παιχνίδια υψηλότερης ποιότητας τα οποία μπορούν να μεταδοθούν από τηλεοράσεις και υπολογιστές.



Squid Game και Wednesday και σε παιχνίδια!

Αγαπημένες σειρές όπως είναι το “Squid Game” και το “Wednesday” αναμένεται να γίνουν παιχνίδια που θα εντυπωσιάσουν τους συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας και θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους για το gaming που συνδέεται με ήδη αγαπημένα τους πρότζεκτ. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το Netflix συζητά παιχνίδια τα οποία βασίζονται στο “Extraction” και το “Black Mirror”. Ακόμη, λέγεται ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στη δημοφιλή σειρά δράσης-περιπέτειας “Grand Theft Auto” και για τα “House of Cards” και “Stranger Things”.

Θα είναι δωρεάν
Το Netflix μέχρι στιγμής δεν χρεώνει τους συνδρομητές για τα παιχνίδια του. Μπορούν να τα κατεβάσουν από την εφαρμογή χωρίς χρέωση. Άλλωστε μέσω των παιχνιδιών θέλει να διατηρήσει τους συνδρομητές και βέβαια να γίνει πιο ελκυστικό σε νέους.

Μια ιστορία… σαν παραμύθι!
Το 1997, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ριντ Χέιστινγκς πλήρωσε το ποσό των 40 δολαρίων στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς του επειδή ξέχασε να επιστρέψει ένα DVD στην ώρα του! Για τον Ριντ Χέιστινγκς, αυτά τα 40 δολάρια που ξόδεψε για το “Apollo 13” με τον Τομ Χανκς, έγιναν η αφορμή για την ίδρυση της εταιρίας που τον έκανε δισεκατομμυριούχο!
Στις 29 Αυγούστου του 1997, οι επιχειρηματίες Μαρκ Ράντολφ και Ριντ Χέιστινγκς ίδρυσαν στην Καλιφόρνια το Netflix, μια εταιρία από την οποία τότε μπορούσες να νοικιάσεις online μια ταινία σε DVD, να την παραλάβεις μέσω ταχυδρομείου και αφού την παρακολουθήσεις, να την τοποθετήσεις μέσα σε έναν κόκκινο φάκελο και να τη στείλεις πίσω! Τόσο απλό και τόσο καινοτομικό για εκείνη την εποχή. To 2007 το Netflix μετατράπηκε σε streaming πλατφόρμα, προσφέροντας ταινίες και σειρές όχι μόνο ταχυδρομικά, αλλά και σε video on demand. Ιδιαίτερα σημαντική χρονιά ήταν το 2013, όταν άρχισε πλέον να λειτουργεί ως παραγωγός ταινιών, δημιουργώντας το δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο.