Noodles με σάλτσα φυστικιού και σουσάμι

National Noodle Day σήμερα (Παρ 6/10) και φτιάχνουμε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή νουντλς για όλη την οικογένεια.

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. νουντλς
2 κ.σ. σησαμέλαιο, χωρισμένες
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 1/2 κ.σ. μέλι
1 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα noodles και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.
– Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα:
– Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά σούπας σησαμέλαιο, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ξύδι και το σκόρδο. Χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πώς σερβίρεται:
– Περιχύνουμε τα κρύα noodles με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια, αν θέλουμε.
– Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα noodles με ρύζι ή/και να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.