Πώς θα αγοράσετε την ευτυχία

Mowing the lawn can be good exercise, and is fun for some people. But others who find themselves squeezed for time might find the luxury of paying someone else to do it to be of much more value than buying more stuff.

Λένε ότι η ευτυχία δεν έχει σχέση με τα χρήματα, δεν αγοράζεται! Σήμερα όμως θα δούμε πώς η ευτυχία συνδέεται με το χρήμα, ανεξάρτητα του πόσα χρήματα διαθέτουμε! Μπερδευτήκατε;

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Άρθουρ Μπρουκς, μας δείχνει τον δρόμο! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην εισοδηματική κλίμακα, με λίγη γνώση και πρακτική ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να φέρει περισσότερη ευτυχία». Πάμε να δούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αγοράσουμε ευτυχία…

– Αγόρασε χρόνο!
Συνεχώς λέμε ότι δεν προλαβαίνουμε! Θα θέλαμε να βγούμε για ποτό με φίλους, αλλά… Θα θέλαμε να ασχοληθούμε με ένα χόμπι, όμως… ποτέ δεν βρίσκουμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, μας διασκεδάζουν, μας ψυχαγωγούν. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Να σκεφτούμε έξυπνα και να αγοράσουμε χρόνο! Δηλαδή, αν δεν έχουμε χρόνο γιατί πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι μας, να το κάνει κάποιος άλλος για μας ορισμένες φορές. Έτσι, πληρώνουμε και κερδίζουμε χρόνο! Κερδίζοντας χρόνο καταφέρνουμε να κάνουμε κάτι που θα μας φέρει χαρά – δεν θα διεκπεραιώσουμε απλώς άλλη μία υποχρέωση.

Αγόρασε εμπειρίες!
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι νέες εμπειρίες συμβάλλουν στο να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι. Τι κάθεσαι λοιπόν; Είτε πρόκειται για μια θεατρική παράσταση είτε για ένα ταξίδι, μην περιμένεις, είναι ένας τρόπος που θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο!

Πρόσφερε… για να συνεισφέρεις στην ευτυχία των άλλων
Όταν προσφέρουμε για έναν καλό σκοπό, απελευθερώνονται ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση. Το ξέρατε; Επομένως, βοηθώντας τους άλλους να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή, στην πραγματικότητα βοηθάμε και τον εαυτό μας να γίνει πιο ευτυχισμένος!

-Συνδύασέ τα!
Ό,τι κάνουμε έχει σύνδεση και αντίκτυπο σε άλλους ανθρώπους. Επομένως, “αγόρασε χρόνο” για να τον μοιραστείς με άλλους ανθρώπους, “αγόρασε εμπειρίες” για να τις ζήσεις με άλλους και μαζί να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να εξελίξετε τη σχέση σας. Η ευτυχία δεν είναι εγωιστική!