Ψυχαγωγία από το μέλλον!

Όλα αλλάζουν! Η Ψυχαγωγία δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω… Το “The Sphere” μοιάζει να έρχεται από το μέλλον…

The Sphere λέγεται ο νέος εντυπωσιακός χώρος συναυλιών και εκδηλώσεων που βρίσκεται στο Λας Βέγκας και φιλοδοξία του είναι να αλλάξει τον τρόπο που απολαμβάνουμε την ψυχαγωγία!
Παρόλο που υπάρχουν πολλά σφαιρικά venues ανά τον κόσμο, το Sphere του Λας Βέγκας είναι το πρώτο που δείχνει να κεφαλαιοποιεί την ιδιαιτερότητα του σχήματός του, όχι μόνο λόγω της εκμετάλλευσης του ονόματός του αλλά και λόγω της εκμετάλλευσης των ακουστικών δυνατοτήτων του. Το The Sphere άνοιξε τις πύλες του στις 29 Σεπτεμβρίου με μια φαντασμαγορική συναυλία των U2. Τα πολλά video που πόσταραν οι θεατές στα social media έγιναν viral, και ο χώρος έγινε ξαφνικά απρόσμενα δημοφιλής. Το The Sphere βρίσκεται σε υψόμετρο 111.5 μέτρων και η έκταση της εξωτερικής σφαίρας (Exosphere) είναι περίπου 54.000 τετραγωνικά μέτρα. Έχει χωρητικότητα 18.500 θέσεων και διαθέτει 168.000 ηχεία! Προσφέρει μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία και ξεχωρίζει για ένα ειδικό σύστημα που ονομάζεται «σύνθεση πεδίου κύματος», το οποίο αποτρέπει την αντανάκλαση του ήχου λόγω του σχήματος!

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν οι γιγάντιες LED οθόνες που εφάπτονται στα εσωτερικά τοιχώματα του χώρου, καθώς και το stage που έχει σχήμα πικάπ! Οι οθόνες του The Sphere μπορούν να καλύπτονται με slogans αλλά και με ψηφιακά έργα τέχνης. Το σύστημα δόνησης σε 10.000 θέσεις καθήμενων, με τη χρήση απτικού μηχανισμού αντίστοιχου με αυτούς που χρησιμοποιούνται σε συστήματα εικονικής πραγματικότητας έκανε μεγάλη αίσθηση στη συναυλία των U2. O χώρος θα φιλοξενεί συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών.
Πώς θα σας φαινόταν το The Sphere να αποτελούσε έμπνευση για έναν χώρο από το μέλλον στην Ελλάδα; Πάντως, μπορεί ο Jeremy Padawer, Αμερικανός επιχειρηματίας, τηλεοπτικός παραγωγός κινουμένων σχεδίων και στέλεχος της βιομηχανίας παιχνιδιών να λέει πως “είναι τα καλύτερα 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν ποτέ!”, ωστόσο μένει να φανεί αν το φιλόδοξο πρότζεκτ θα κερδίσει το στοίχημα. Αν το κάνει, θα εμπνεύσει πολλές προσπάθειες ανά τον κόσμο! Ήδη πόλη Hanam της Νότιας Κορέας φιλοδοξεί να κατασκευάσει μία πρωτότυπη “σφαίρα”.