Σούπα γλυκοπατάτας & καρύδας

National Potato Day σήμερα (Παρ 27/10) και απολαμβάνουμε μία vegan σούπα σε μόλις 20 λεπτά! Ένα πολύ γευστικό πιάτο που συνδυάζεται τέλεια με ζεστό ψωμί.

Θα χρειαστούμε:
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. ταϊλανδέζικη πάστα κάρυ, κόκκινο ή πράσινο
750 γρ. γλυκοπατάτες τριμμένες
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
¼ κονσέρβας γάλα καρύδας με μειωμένα λιπαρά
1 χούφτα κόλιανδρο, χοντροκομμένο
ζεστό ψωμί, για το σερβίρισμα

Πώς γίνεται:
– Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά.
– Ρίχνουμε την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσει.
– Προσθέτουμε τις τριμμένες γλυκοπατάτες και τον ζωμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
– Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε την καρύδα και τα καρυκεύματα, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
– Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.

Tip
Γίνεται εξίσου νόστιμη και με απλές πατάτες ή με κόκκινη κολοκύθα.
Για έξτρα άρωμα, μπορούμε κατά το σερβίρισμα να προσθέσουμε επιπλέον γάλα ή κρέμα καρύδας.