Ταξιδεύουμε στην πιο παραμυθένια λιλιπούτεια πόλη της Ευρώπης!

Υπάρχει ένα μέρος στην Ευρώπη που είναι τόσο παραμυθένιο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπάρχει!

H Μπριζ ή Βρύγη, αν προτιμάτε, βρίσκεται στο Βέλγιο και μαγεύει τους ταξιδιώτες με την πρώτη ματιά! Είναι κουκλίστικη και απόλυτα ρομαντική. Τα όμορφα κανάλια της, τα οποία αγκαλιάζει το πράσινο, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα μεσαιωνικά κτίρια συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Στην Μπριζ θαυμάζεις τον ξεχωριστό συνδυασμό φύσης και αρχιτεκτονικής. Η ατμόσφαιρα το βράδυ μοιάζει σαν από άλλη εποχή…

Η Παλιά πόλη της κατέχει έκταση 4.300 στρεμμάτων και ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Η Μπριζ έχει δύο κεντρικές πλατείες. Τη Markt μπορείτε να τη θαυμάσετε από ψηλά, αν ανεβείτε 366 σκαλιά, όπου θα συναντήσετε το Belfort, ένα καμπαναριό με πανοραμική θέα. Ξεχωρίζει για τα κτίρια που την περιβάλλουν, όπως είναι το Δικαστικό Μέγαρο.

Ενώ η Markt είναι το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, η Burg είναι το διοικητικό. Είναι μικρότερη αλλά πολύ όμορφη. Εκεί βρίσκεται το εντυπωσιακό γοτθικού στιλ δημαρχείο που χτίστηκε το 1376. Δίπλα βρίσκεται η περίφημη Βασιλική του Αγίου Αίµατος και είναι η πιο σημαντική εκκλησία της Μπριζ, που στην πρόσοψή της έχει εντυπωσιακά επιχρυσωμένα αγάλματα. Πήρε το όνομά της από το ιερό λείψανο που στεγάζεται εκεί. Πρόκειται για μία φιάλη που περιέχει ένα πανί με το αίμα του Χριστού. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Ιωσήφ τον Αριμαθαίας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του σώματος του Ιησού για ταφή μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό.

Τip
Το Βέλγιο φημίζεται για τις εξαιρετικές τηγανητές πατάτες! Μπορεί παντού να είναι νόστιμες, αλλά αν πάτε… να τις δοκιμάσετε! Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε τις τοπικές μπύρες, τα καλαμαράκια, τις βάφλες και φυσικά τις βελγικές σοκολάτες!

Ήξερες ότι…

– Η δαντέλα που κατασκευαζόταν στη Μπριζ θεωρούνταν από τις καλύτερες στον κόσμο.
–  Κατά τον Μεσαίωνα, η Μπριζ ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο, χάρη στο κοντινό λιμάνι της, το Ζεεμπρούγκε. Τότε τα κανάλια χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την πόλη.

Yπάρχουν τόσο μαγευτικά σημεία στην Μπριζ… Ανακαλύψτε τα μέσα από το βίντεο του Travel Diary!

Θέλετε έμπνευση για τα επόμενα ταξίδια σας; Κάντε εγγραφή εδώ!