Ζητούνται εργαζόμενοι με γνώσεις ΑΙ

Πώς τα πας από δεξιότητες ΑΙ; Οι αγγελίες θέσεων εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν είτε την ΑΙ είτε τη δημιουργική ΑΙ, υπερδιπλασιάστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουλίου 2023, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της πλατφόρμας.

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε καν εξοικειωθεί με την επέλαση της ΑΙ, όμως μάλλον θα πρέπει να βιαστούμε γιατί οι εξελίξεις τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι εργοδότες πλέον αναζητούν εργαζομένους με δεξιότητες ΑΙ: «Οι θέσεις εργασίας στο LinkedIn που αναφέρουν την τεχνητή νοημοσύνη ή τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχουν σημειώσει 17% μεγαλύτερη αύξηση των αιτήσεων τα τελευταία δύο χρόνια σε σχέση με τις υπόλοιπες αγγελίες» αναφέρει η έκθεση Global Talent Trends της πλατφόρμας. Μάλιστα η τάση αυτή αφορά σε πολλούς κλάδους αλλά και σε ευρύ φάσμα βιομηχανιών και γεωγραφικών περιοχών.

Είναι πρόθυμοι να μάθουν…
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 57% των επαγγελματιών σε διεθνές επίπεδο επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση των σχετικών δεξιοτήτων, με όλο και περισσότερους χρήστες του LinkedIn να δηλώνουν ότι μπορούν να εργάζονται με εργαλεία και προϊόντα που βασίζονται στην ΑΙ, ώστε να κερδίσουν τη θέση που επιθυμούν στην αγορά εργασίας.

«Ο ρυθμός με τον οποίο τα μέλη του LinkedIn προσέθεσαν τις δεξιότητες AI στο προφίλ τους, έχει διπλασιαστεί από την έναρξη του ChatGPT και μετά» αναφέρει ο Ολιβιέ Σαμπέλα, αντιπρόεδρος του τμήματος LinkedIn Talent Solutions για την περιοχή EMEA και LATAM. Από τις αρχές του 2016, ο αριθμός των ατόμων που δηλώνουν ότι έχουν δεξιότητες AI έχει εννιαπλασιαστεί! Και συνεχίζουμε…