Delulu: Η λέξη που πρέπει να μάθεις!

Aν είσαι πάνω από 30 ετών είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζεις και πολλά -έως τίποτα- για τη λέξη delulu. Το τελευταίο διάστημα πάντως έχει γίνει πολύ δημοφιλής σε παιδιά, έφηβους και νέους, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να ενημερωθείς και να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου;

Εννοείται ότι δεν πρόκειται για επίσημη λέξη αλλά για αργκό. Προέρχεται από τον όρο delusional που σημαίνει παραληρηματικός. Η λέξη delulu χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάποιον που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και έχει μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις και προσδοκίες. Τον όρο τον συναντάμε συχνά στα social media και “χωράει” παντού. Είτε μιλάμε για τις διαπροσωπικές σχέσεις είτε για οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας ή μη, κάποιος που έχει υπερβατικές και υπερβολικά ιδεαλιστικές πεποιθήσεις είναι delulu! Είναι λοιπόν μια λέξη με αρνητικό πρόσημο και την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κατακρίνουμε κάποιον που με όσα σκέφτεται και λέει δείχνει πως δεν πατάει στη γη.

Πώς φτάσαμε στο delulu

Η προέλευση του όρου “delulu” βρίσκεται στην κοινότητα των οπαδών της K-Pop. Ο συγκεκριμέρος όρος άρχισε να χρησιμοποιείται προκειμένου να επικρίνει κάποιους φαν της K-Pop για τις αβάσιμες θεωρίες τους και για τις απόψεις/ πεποιθήσεις τους που ήταν υπερβολικές και παράλογες. Για παράδειγμα, κάποιες φανατικές θαυμάστριες των συγκροτημάτων της K-Pop, πιστεύουν πως κάποτε θα μπορέσουν να κάνουν σχέση με τα ινδάλματά τους. Τι είναι; Delulu! Mία λέξη αρκεί για να περιγράψει μία κατάσταση. Από την προηγούμενη χρονιά ο όρος έγινε πολύ δημοφιλής στα social media, όπως το TikTok. Ιδιαίτερα στον τομέα των σχέσεων το delulu παίζει δυνατά, καθώς εκεί συνήθως οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις κάνουν δυναμικές εμφανίσεις!