Dream Track: Τεχνητή νοημοσύνη και στο YouTube!

Πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δυνατότητα να δημιουργείτε στο YouTube μουσική χρησιμοποιώντας τις φωνές αγαπημένων σας τραγουδιστών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης;

Το παραπάνω είναι ένα πείραμα με το όνομα Dream Track. Στηρίζεται στην AI και ο χρήστης του Youtube μπορεί να δημιουργήσει soundtrack διάρκειας 30 δευτερολέπτων! Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες των οποίων οι φωνές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως είναι η Demi Lovato, o John Legend, ο Alec Benjamin κ.α.

Η πρωτοτυπία στο επίκεντρο
Τα στελέχη του YouTube, Lyor Cohen και Toni Reid ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι πληκτρολογώντας μια ιδέα και επιλέγοντας έναν καλλιτέχνη, ο χρήστης θα έχει την ευκαιρία να δημιουργεί ένα πρωτότυπο soundtrack. Σε αυτό θα ακούγεται η φωνή του επιλεγμένου από τον χρήστη καλλιτέχνη. Η όλη διαδικασία βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και ήδη έχουν αναρτηθεί σχετικά παραδείγματα στο YouTube.

Το περίφημο Dream Track
Στο πείραμα Dream Track, με το οποίο ασχολούνται πάρα πολλοί τις τελευταίες ώρες, τη μουσική και τους στίχους υπογράφει… η τεχνητή νοημοσύνη. Φυσικά θα υπάρχει σχετική ένδειξη ότι το περιεχόμενο βασίζεται στην AI.

Οι αντιδράσεις
Από την πλευρά τους, πολλοί καλλιτέχνες αλλά και δισκογραφικές εταιρίες αντιδρούν στο πείραμα Dream Track. Οι καλλιτέχνες θεωρούν πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι φωνές τους και γενικότερα διαφωνούν με το εγχείρημα.

Τα επόμενα σχέδια του YouTube
To YouTube σκοπεύει να δημιουργήσει φυσικούς ήχους, αλλά και να παρέχει τη δυνατότητα μετατροπής ενός ποπ κομματιού σε άλλο μουσικό είδος!

Tι είναι το Play Something
Το YouTube δοκιμάζει τη νέα επιλογή “play something” στην εφαρμογή της για φορητές συσκευές. Με αυτή την επιλογή γίνεται αναπαραγωγή ενός τυχαίου video, σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να αποφασίσουμε τι να παρακολουθήσουμε.