Μια ιδιαίτερη συνταγή που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια και θα σας κάνει να μοιάζετε με τον επόμενο Masterchef. Πάμε να φτιάξουμε αρωματικά νιόκι Τοσκάνης!
Θα χρειαστούμε:
4 κ.σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κούπες ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
4 κούπες baby σπανάκι
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κούπας βασιλικός και μαϊντανός (και έξτρα για το γαρνίρισμα)
2 πακέτα νιόκι
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει.
– Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες. Κατόπιν, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
– Προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα (περίπου 3 λεπτά).
– Ρίχνουμε τα νιόκι και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε όλα σε πυρέξ ή ταψί 22×30 εκ. και από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
– Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο βασιλικό, μαϊντανό και λεμόνι.