Πάμε μια βόλτα στην αρχαία Ρώμη!

Θέλετε να κάνετε μια βόλτα στην Αιώνια Πόλη και να δείτε πώς ήταν στην αρχαιότητα τα μνημεία που θαυμάζουμε σήμερα;

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνολογίας και επιστημόνων δημιούργησαν μια εικονική αναπαράσταση της αρχαίας Ρώμης και μας δίνουν την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην ιστορία!

Ταξίδι στο παρελθόν
Μέσα από το Rome Reborn βλέπουμε πώς θα μπορούσε να έμοιαζε η Ρώμη στην ακμή της, γύρω στο έτος 320! Ο θεατής έχει την ευκαιρία να “βρεθεί” μεταξύ άλλων στο Κολοσσαίο αλλά και σε χαμένα μνημεία όπως ο Κολοσσός του Νέρωνα.
Μια εικονική περιήγηση που κυκλοφόρησε από τους δημιουργούς του έργου μας μεταφέρει πάνω από το κέντρο της αρχαίας πόλης και τους λόφους του Καπιτωλίου και του Παλατινού Λόφου.

Το έργο έφερε σε επαφή την εταιρία εκπαιδευτικής τεχνολογίας Flyover Zone με αρχαιολογικούς και ιστορικούς εμπειρογνώμονες για να δημιουργηθεί αυτό που αναφέρεται πως είναι “επιστημονικά ακριβές όσο το επιτρέπουν τα αποσπασματικά σωζόμενα στοιχεία”.

Ήξερες ότι…

Οι Ρωμαίοι “ανακάλυψαν” την έννοια του εμπορικού κέντρου
Η αγορά του Τραϊανού ήταν μια τεράστια ανοιχτή κατασκευή στην αρχαία Ρώμη, που διαδραμάτιζε ουσιαστικά τον ρόλο ενός εμπορικού κέντρου. Το διώροφο κτίριο βρισκόταν  στο κέντρο της περιοχής που κάποτε ήταν η κυρίως πόλη της Ρώμης και φιλοξενούσε γύρω στα 150 καταστήματα!

Οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν τα καζανάκια!
Ο ρωμαϊκός πολιτισμός ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα υπόγεια νερά προκειμένου να ξεπλένουν τα απόβλητά τους. Η ρωμαϊκή κοινωνία διέθετε σύγχρονες ανέσεις, όπως εσωτερικές τουαλέτες και υδραυλικές εγκαταστάσεις, που αφορούσαν μόνο στα ανώτατα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα. Οι εύποροι Ρωμαίοι απολάμβαναν κρύο και ζεστό νερό στο μπάνιο τους, καθώς και τουαλέτες που καθαρίζονταν μηχανικά.

Οι Ρωμαίοι κατέγραψαν “ντοκουμέντα” για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής
Η παλαιότερη γραπτή αναφορά σε εξωγήινη ζωή προέρχεται από ρωμαϊκό μητρώο του 218 π.Χ.! Σε αυτό αναφέρεται αστραφτερά σκάφη εμφανίστηκαν να πλέουν στον ουρανό της Ρώμης. Επιπλέον, το 150 μ.Χ. μία αναφορά που προέρχεται λίγο έξω από τη Ρώμη λέει ότι “ένα τέρας σαν κομμάτι κεραμικού, με ύψος 30 μέτρων, πολύχρωμο στην κορυφή που ξερνούσε πύρινες ακτίνες, προσγειώθηκε μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης”!

Και αφού μάθαμε χρήσιμες πληροφορίες για την αρχαία Ρώμη και κάναμε μία εικονική βόλτα, ας ταξιδέψουμε στη σύγχρονη Ρώμη μέσα από το βίντεο του Travel Diary.