«Παρέα με τον Μότσαρτ» & «Παίζοντας με τον Ραβέλ»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Διάπλαση διοργανώνουν παρουσίαση των βιβλίων της καινούριας σειράς «Μεγάλοι Μουσουργοί», της Γιούλας Μιχαήλ, με τίτλο «Παρέα με τον Μότσαρτ» και «Παίζοντας με τον Ραβέλ». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3. 

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/XYQA

Λίγα λόγια για τα βιβλία 

Παρέα με τον Μότσαρτ

Μια τρελή βιογραφία του διάσημου Αυστριακού συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ– τρελή, γιατί την ιστορία της ζωής του τη διηγούνται τα πνευματικά παιδιά του, δηλαδή τα μουσικά του έργα! Κάθε έργο λέει την προσωπική του εμπειρία από τον συνθέτη και όλες οι ιστορίες μαζί πλέκουν τη ζωή του. Μια ζωή που, παρότι σύντομη, ήταν γεμάτη συγκινήσεις.

Παίζοντας με τον Ραβέλ 

Ένα παιχνίδι. Έτσι ήταν η ζωή του Γάλλου συνθέτη Μορίς Ραβέλ. Εκτός από την αγάπη του για τη μουσική, λάτρευε τα παιχνίδια. Τη συλλογή του από πορσελάνινα και μηχανικά παιχνίδια την επισκέπτονται σήμερα πολλά παιδιά, γιατί το σπίτι του στη Γαλλία λειτουργεί πια ως μουσείο. Σ’ αυτό το βιβλίο όμως είναι κρυμμένα όλα τα μυστικά του. Πως θα τα μάθετε; Φυσικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια!