Singles όλου του κόσμου ενωθείτε!

Όλο και περισσότερες αφορμές για να γιορτάσουμε εμφανίζονται μπροστά μας! Γιορτές που μέχρι χθες δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν, μας ενθουσιάζουν και μας φτιάχνουν τη μέρα! Μία από αυτές λοιπόν είναι η Singles Day! Τι ξέρετε γι’ αυτήν;

Η Singles day ξεκίνησε από την Κίνα και καθιερώθηκε να “γιορτάζεται” κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι καθόλου τυχαία! Δώστε προσοχή: 11.11., δηλαδή μια ημερομηνία γεμάτη μονάδες, για να ταιριάζει απόλυτα στους singles! Aρχικά το όνομά της ήταν Bachelors’ Day ή double 11 και πρόκειται για μία γιορτή αγορών για τους singles.

Το 1993 φοιτητές που ήταν singles στην Κίνα ξεκίνησαν να γιορτάζουν τη μέρα ως αντιδιαστολή στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αργότερα εκτός από τους εργένηδες έγινε δημοφιλής και στους εμπόρους και εξελίχθηκε σε παγκόσμια επιτυχία!

Το Σάββατο οι singles μπορούν να πάνε μόνοι τους για ψώνια ή να πουν στους φίλους τους “αγαπημένοι singles ας ενωθούμε” και όλοι μαζί να απολαύσουν τέλειες shopping εμπειρίες.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα πάμε να δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες έρευνες για τους singles.

Oι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άντρες ως singles!
Έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων και στατιστικών δεδομένων Mintel έδειξε ότι το 61% των γυναικών που έλαβαν μέρος ήταν χαρούμενες που ήταν singles, έναντι του αντίστοιχου 49% των ανδρών.

Ακόμη, το 75% των single γυναικών δήλωσαν ότι τον τελευταίο χρόνο δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το να βρουν κάποια σχέση. Για τους άντρες το ποσοστό ήταν 65%.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί; Ας το αναλύσουμε… Οι γυναίκες που κάνουν ετεροφυλόφιλες σχέσεις αισθάνονται πολλές φορές ότι καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από τους συντρόφους τους για τη σχέση τους. Επιπλέον, οι γυναίκες βιώνουν πιο ευχάριστα την εργένικη ζωή τους, επειδή γενικά φαίνεται πως είναι πιο κοινωνικές από τους άντρες και έτσι έχουν περισσότερους φίλους!

Singles και… juicy στατιστικά
Το ξενόγλωσσο περιοδικό Cosmopolitan είχε παρουσιάσει τα στατιστικά από μία σειρά ερευνών που δίνουν αφορμή για μεγάλες συζητήσεις! Ας δούμε ορισμένα από τα πιο juicy στοιχεία:

– Το 18% έχει ερωτευτεί περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα.
– Το 36% υποστηρίζει ότι το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι αιτία να «εξαφανιστούν».
– Τα 40 είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που παίρνουν το πρώτο τους διαζύγιο και τα 41 ο αντίστοιχος μέσος όρος των ανδρών.
– 6,1 σε κάθε 1.000 άτομα παντρεύονται, σε σύγκριση με 8,2 το 2000.