Ένα γευστικό πιάτο που γίνεται γρήγορα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Πάμε να φτιάξουμε πένες με μανιτάρια.
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. πένες
400 γρ. μανιτάρια σε φέτες (κονσέρβα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120 ml λευκό κρασί
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μπαχάρι σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη
Πως γίνεται:
– Σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
– Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
– Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μπαχάρι, “σβήνουμε” με κρασί και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
– Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά στο μίγμα μανιταριών πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
– Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!