The Art of Giving: Τips για να κάνεις το τέλειο δώρο

Χριστούγεννα χωρίς δώρα είναι σαν μελομακάρονα χωρίς σιρόπι.

Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να βγούμε για τα “χριστουγεννιάτικα ψώνια” και να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας “θα του ταιριάζει;”, “θα της αρέσει;”, “μήπως είναι πολύ μεγάλο αυτό το νούμερο;”, “θα το χρησιμοποιήσει;”.

Και τα ερωτήματα πληθαίνουν μαζί με τις τσάντες.

Η ανταλλαγή δώρων είναι ένας διάλογος μέσω του οποίου επικοινωνούμε συναισθήματα και αξίες. Κάποιες ψυχολογικές μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με το πώς τα δώρα επηρεάζουν τις σχέσεις, έδειξαν ότι τα εύστοχα δώρα επιβεβαιώνουν την καλή επικοινωνία σε μια σχέση και επηρεάζουν ελαφρώς θετικά τη σχέση. Από την άλλη, τα “αταίριαστα” δώρα κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για το αν και κατά πόσο επικοινωνούν μεταξύ τους και αν υπάρχουν κοινά, φθείροντας συχνά τη σχέση τους.

Με αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας σου έχουμε μερικά tips για το πώς να κάνεις τα καλύτερα δώρα!

  1. Μπορείς να κάνεις δώρο βασισμένο στα δικά σου συναισθήματα. Μπορεί να είναι κάτι που σου άρεσε επειδή σου θύμiσε τον παραλήπτη ή επειδή είδες ένα κομμάτι σου σε αυτό.
  2. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία στα δώρα! Είναι μύθος ότι τα ακριβότερα δώρα είναι πάντα και τα καλύτερα. Βρες κάτι που να ταιριάζει στην αισθητική τη δική σου και του παραλήπτη.
  3. Κάνε δώρο μια “εμπειρία”. Μια ιδιαίτερη βόλτα, ένα ωραίο δείπνο ή ακόμη σχεδίασε ένα “κυνήγι θησαυρού” στο σπίτι με μικροπράγματα (όπως φωτογραφίες σας, σημειώματα κλπ).
  4. Αμπαλάζ. Δεν έχει σημασία μόνο το δώρο, αλλά και η κίνηση. Το να τυλίξεις το δώρο με ένα ωραίο περιτύλιγμα και να γράψεις μια προσωπική κάρτα θα εκτιμηθεί από τον παραλήπτη!

Ένα δώρο μπορεί να εκφράσει την εκτίμηση, τη φροντίδα και την αγάπη μας προς κάποιον όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το να τους τα δείχνουμε κάθε μέρα!