10 facts για τα pop corn και διαφορετικοί τρόποι να τα δοκιμάσεις

Το ποπ κορν είναι από τα αγαπημένα μας σνακ. Οι περισσότεροι τα έχουμε συνδέσει με ταινίες, σινεμά και την κλασική μυρωδιά βουτύρου.

Τι ξέρουμε όμως για αυτό το υπέροχο σνακ;



Εδώ είναι 10 fun facts για το ποπ κορν που σίγουρα δεν ήξερες!

1. Το ποπ κορν είναι πάνω από 5000 ετών! Στο Περού έχουν βρεθεί αγγεία που προορίζονταν για την ετοιμασία ποπ κορν.
2. Η πρώτη ευρείας χρήσης μηχανή ποπ κορν εφευρέθηκε το 1885.
3. Κατά τη διάρκεια της έλλειψης ζάχαρης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικάνοι κατανάλωσαν 3 φορές περισσότερα ποπ κορν.
4. Το 1949 τα σινεμά απαγόρευσαν τα ποπ κορν γιατί δημιουργούσαν πολύ θόρυβο και σκουπίδια στις αίθουσες.
5. Στην Αμερική γιορτάζουν την Ημέρα Ποπ-Κορν στις 19 Γενάρη.
6. Ένας σπόρος ποπ κορν μπορεί να πεταχτεί μέχρι και 1 μέτρο όταν σκάει.
7. Τα σπόρια του καλαμποκιού “σκάνε” γιατί περιέχουν περίπου μία σταγόνα νερό που όταν ζεσταίνεται γίνεται ατμός και κάνει τον σπόρο να σκάσει!
8. Τη σύγχρονη εποχή οι κινηματογράφοι έχουν περισσότερα έσοδα από τα ποπ κορν παρά από τα εισιτήρια για ταινίες.
9. Σε σχέση με άλλα σνακς έχουν λίγες θερμίδες και καθόλου γλουτένη.
10. Η τέλεια θερμοκρασία για να φτιάξεις ποπ κορν είναι οι 200°C.

Διαφορετικοί τρόποι να φας ποπ κορν!

1.Καραμελωμένα ποπ κορν
Για τα ποπ κορν με καραμέλα χρειαζόμαστε: 200 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 30 γρ. βούτυρο, 2-3 πρέζες ανθό αλατιού. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση, ανακινώντας πού και πού την κατσαρόλα από το χερούλι. Μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό σκούρο χρώμα καραμέλας, ρίχνουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού. Περιχύνουμε τα ποπ κορν στα γρήγορα και αμέσως ανακατεύουμε με δυο σπάτουλες ώστε να ντυθούν όλα με καραμέλα. Τα αδειάζουμε γρήγορα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα απλώνουμε να κρυώσουν τελείως. Μόλις κρυώσουν καλά, τα σπάμε να ξεχωρίσουν μεταξύ τους και τα σερβίρουμε.

2.Ποπ κορν Μπάρμπεκιου
Αφού φτιάξουμε τα ποπ κορν, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και 1/2 κ.γ. κύμινο, 1/2 κ.γ. τσίλι, 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1/2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα pop corn. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί να στεγνώσουν. Μέχρι να κρυώσουν καλά τα ανακατεύουμε κάθε τόσο.

3.Ποπ κορν Πίτσα
Ετοιμάζουμε τα ποπ κορν. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με 1/2 κούπα σπόρους αποφλοιωμένου καλαμποκιού, 1/3 της κούπας βούτυρο, 1/2 της κούπας λάδι, 1/4 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη, 1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη, 1/2 κ.γ. βασιλικό τριμμένο, 1/4 κ.γ. αλάτι. Μεταφέρουμε τα ποπ κορν σε ένα μπολ ή ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!