Σας αρέσει το κέικ σοκολάτας αλλά δεν… τολμάτε να το φτιάξετε επειδή δεν έχετε πολύ χρόνο ή νομίζετε ότι δεν είναι εύκολο; Έχετε δέκα λεπτά και καλή διάθεση; Πάμε να το φτιάξουμε! Μετά το βάζουμε στον φούρνο και σε μισή ωρίτσα το απολαμβάνουμε!
Θα χρειαστούμε:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ. κακάο (σε σκόνη)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 φλ. νερό
6 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια
1/3 κ.γ. αλάτι
Πώς γίνεται:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και μετά ρίχνουμε το υγρό μας μίγμα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Tip
Μπορούμε να γαρνίρουμε το κέικ μας με υγρή σοκολάτα ή με ζάχαρη άχνη.