Μανταρινόπιτα: Η γλυκιά πίτα του χειμώνα!

Σήμερα είναι η Pie Day και θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη γλυκιά πίτα. Έχετε δοκιμάσει μανταρινόπιτα;

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. ζάχαρη
1 φύλλο κρούστας
250 γρ. ηλιέλαιο
5 αβγά
500 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 βανίλια (σε σκόνη)
Ξύσμα από 5 μανταρίνια

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Χυμό από 5 μανταρίνια
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
Κανέλα (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε απλωμένο στον πάγκο για 30 λεπτά.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε σε μίξερ για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα φύλλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει, απλώνουμε το μίγμα μας. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Βράζουμε σε ένα κασαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη μαζί με την κανέλα. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Τέλος, περιχύνουμε τη μανταρινόπιτα με το σιρόπι και καλή μας απόλαυση!

Τips
Mπορείτε να γαρνίρετε τη μανταρινόπιτα με φρέσκα μανταρινάκια για πιο πλούσια γεύση αλλά και εμφάνιση! Eπίσης, μπορείτε να προσθέσετε μια στρώση σαντιγί!