Συν Αθηνά και χείρα κίνει ή αλλιώς manifesting!

Κάθε χρόνο, η περίοδος των γιορτών ξεκινάει με Mariah Carey και τελειώνει με τα New Year’s Resolutions.

Κάθε χρόνο, τα τσιτάτα “Νέα Χρονιά, Νέος Εγώ!” και “Με τη νέα χρονιά θα…” γέμιζαν με “θα” μυαλά, σημειωματάρια κι ατζέντες. Ασχέτως που οι περισσότεροι από εμάς τα ξεχνούσαμε του Άι-Γιαννιού. Τα νέα ξεκινήματα της νέας χρονιάς έγιναν κάτι αντίστοιχο με την πασίγνωστη “Δίαιτα από Δευτέρα”.

Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε ένα νέο εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας και αυτό λέγεται “manifesting”.

Αλλά τι είναι πια αυτό το manifesting που έχει κατακλύσει το ίντερνετ και τη ζωή μας;
Αν θυμάστε, χθες μιλήσαμε για τον Νόμο της Έλξης και πώς οι θετικές σκέψεις επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας. Μπορείτε να δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.  Ε λοιπόν, το manifesting είναι η εφαρμογή του Νόμου της Έλξης!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή
Ο όρος manifesting έγινε δημοφιλής από το βιβλίο “The Secret” της Rhonda Byrne. Η έννοια αυτή καθαυτή, έχει τις βάσεις της σε διάφορες θρησκευτικές και φιλοσοφικές παραδόσεις ανά τους αιώνες, από τον Ερμητισμό και τον Υπερβατισμό μέχρι τον Ινδουισμό. Μάλιστα, έχει εξερευνηθεί από διάφορους θεωρητικούς του εικοστού αιώνα.

Αντίστοιχα, όλοι θυμόμαστε τη φράση του Κοέλιο πως “όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρεις.”

Πολύς κόσμος το παρεξήγησε και επαναπαύτηκε. Όμως, το να θέλεις κάτι πολύ και να εύχεσαι για αυτό, δεν αρκεί. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Πρακτικά, το manifesting θα λέγαμε ότι μεταφράζεται ως οραματίζομαι και δρω.

Συγκεκριμένα, η Roxie Nafousi στο βιβλίο της “Manifest” αρίθμησε και ανέλυσε όλα τα βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει για να πετύχει τους στόχους του.

Τα 7 βήματα είναι:
1. Nα έχεις ένα ξεκάθαρο όραμα. Πρέπει να έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου τον στόχο που θέλεις να πετύχεις.
2. Διώξε τους φόβους και τις αμφιβολίες. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να έχεις πίστη στις ικανότητές σου.
3. Η συμπεριφορά σου πρέπει να είναι ανάλογη των περιστάσεων. Αν για παράδειγμα ο στόχος σου είναι να αγοράσεις αυτοκίνητο σε 1 χρόνο από τώρα, πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να αποταμιεύεις.
4. Ξεπέρασε τα εμπόδια. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και τα απρόοπτα με ψυχραιμία και κυρίως, μη χάνεις την πίστη σου.
5. Να είσαι ευγνώμων. Να εκτιμάς αυτά που έχεις καταφέρει και αυτά που σου έχουν δοθεί. Έτσι, παίρνεις δύναμη να συνεχίσεις να δουλεύεις για να καταφέρεις ό,τι θελήσεις.
6. Κάνε τη ζήλια, έμπνευση. Αντί να φθονείς αυτούς που πέτυχαν πριν από εσένα, δες τι μπορείς να μάθεις από το δικό τους ταξίδι στην επιτυχία.
7. Έχε πίστη. Αν έχεις ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα και έχεις δουλέψει για τους στόχους σου, με τον καιρό θα δεις ότι θα πετύχεις.

Είτε το λένε manifesting, είτε “συν αθηνά και χείρα κίνει”, δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε! Τι περιμένεις;