National Muffin Day αύριο (20/2) και φτιάχνουμε λαχταριστά Muffins με σταγόνες σοκολάτας!
Θα χρειαστούμε:
• 1 και 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/3 φλ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
• χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
• 1/4 φλ. γάλα
• 1/4 φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
• 1 μεγάλο αβγό
• 1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας
• ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο (για πασπάλισμα)
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
– Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο.
– Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το λιωμένο βούτυρο και το αβγό και χτυπάμε καλά.
– Ενώνουμε το περιεχόμενο των δύο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
– Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν και γεμίζουμε 12 φορμάκια για μάφινς (αν δεν είναι αντικολλητικά, τα βουτυρώνουμε ελαφρά).
– Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο ή με ζάχαρη άχνη.