Τα νέα smartphones θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και δεν είναι πολύ μακριά από το να βρεθούν στα χέρια μας…
Οι μεγάλες εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν σύντομα νέες συσκευές που θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη, για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους μετά από μια δύσκολη περίοδο.
Είναι μια καλή ευκαιρία!
Οι κατασκευαστές των smartphone βλέπουν ότι μπορούν να βγουν πολύ κερδισμένοι από την έξαρση της ΑΙ. Όλοι πλέον έχουν αρχίσει έστω και δειλά να ασχολούνται και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία οι κατασκευαστές να παρουσιάσουν ό,τι νέο έχουν στο Mobile World Congress (MWC), τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε χθες στη Βαρκελώνη.
Το ChatGPT έκανε την… εντυπωσιακή αρχή
Το ChatGPT στα τέλη του 2022, εντυπωσίασε και έστρεψε το ενδιαφέρον στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Έτσι, τώρα οι κατασκευαστές smartphones βλέπουν την ευκαιρία να επωφεληθούν αυτή την έξαρση και να διαφημίσουν την τεχνολογία στο Mobile World Congress.
Πώς θα είναι οι νέες συσκευές
Οι πολυαναμενόμενες συσκευές λέγεται ότι θα έχουν πιο προηγμένα τσιπ για την εκτέλεση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και ότι αυτές οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα εκτελούνται στη συσκευή και όχι στο cloud. Βέβαια, κάποιες πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης υπάρχουν ήδη σε συσκευές και μάλιστα εδώ και χρόνια… Ωστόσο, το νέο είναι η εισαγωγή μεγάλων μοντέλων γλώσσας και γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία μας παρέχουν νέες δυνατότητες. Τα chatbox για παράδειγμα θα μπορούν να δημιουργούν εικόνες από μια απλή προτροπή χρήστη.
Είμαστε σε αρχικό στάδιο…
Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε συσκευές, η λεγόμενη “τεχνητή νοημοσύνη στη συσκευή” με μεγάλα μοντέλα γλώσσας βρίσκεται σε πρώιμη φάση. Στην πραγματικότητα, οι προσδοκίες για υψηλού επιπέδου εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης μέσω των smartphones είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθούν άμεσα…
Ήξερες ότι…
Το 1973 η Motorola δημιούργησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Ο μηχανικός της Motorola, Martin Cooper, δημιούργησε τη συσκευή DynaTAC 8000X. Το βάρος της ήταν πάνω από ένα κιλό και είχε μήκος πάνω από εννέα ίντσες. Το DynaTAC 8000X είχε διάρκεια μπαταρίας μόνο 30 λεπτών και χρειαζόταν είκοσι φορές περισσότερο χρόνο για να φορτιστεί.