Ποια είναι η πιο ερωτική γλώσσα στον κόσμο;

Πολλοί λένε ότι τα γαλλικά είναι η πιο ερωτική γλώσσα από όλες τις γλώσσες του κόσμου. Ερχόμαστε τώρα να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο! Γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα στην πρώτη θέση βρίσκονται τα ιταλικά.

Όπως έδειξε έρευνα της πλατφόρμας εκμάθησης ξένων γλωσσών Babbel, τα ιταλικά πιάνουν κορυφή! Ειδικότερα, 6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται πιο ερωτικές και όπως φάνηκε οι περισσότεροι ψήφισαν ιταλικά.

Γιατί τα ιταλικά είναι sexy;
“Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της” είπε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel, Νόελ Γουλφ, μιλώντας στη Daily Mail. Επιπλέον, ανέφερε πως η άνοδος και η πτώση του τόνου στην ομιλουμένη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική. Ακόμη, όπως είπε “ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η προφορά των ήχων ‘r’ μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά”.

Ποια είναι η πιο άμεση και ποια η πιο ευγενική γλώσσα;
Τα γερμανικά πήραν τον τίτλο της “πιο άμεσης” γλώσσας και τα βρετανικά αγγλικά της “πιο ευγενικής” γλώσσας. Σύμφωνα με τη γλωσσολόγο Πάτι Άντανκ, “οι Άγγλοι ομιλητές έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική”.

“Miami English”, μια νέα διάλεκτος!
Μία νέα διάλεκτος, γνωστή ως “Miami English”, έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και μάλιστα έχει εξαπλωθεί στη Νότια Φλόριντα. Ο λόγος που την έκανε να ξεχωρίσει σε μικρό χρονικό διάστημα είναι το γεγονός ότι οι ισπανόφωνοι που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ τη χρησιμοποιούν και τη διαδίδουν. Τα “Miami English” είναι πολύ ελκυστικά και κερδίζουν έδαφος γιατί συνδέουν αγγλικές λέξεις σε ισπανικούς τύπους.