Αν ανήκετε στη μεγάλη κατηγορία των αφηρημένων ή αν έχετε γύρω σαν κάποιον… ξεχασιάρη, τότε αυτό που θα διαβάσετε θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε πού κρύψαμε κάτι και τα χάνουμε… Πρώτο λάθος! Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε γιατί έτσι θα ψάχνουμε χωρίς αποτέλεσμα για πολλή ώρα. Είναι προτιμότερο να κάνουμε ένα διάλειμμα, μια παύση πριν ξεκινήσει η αποστολή εύρεσης του χαμένου αντικειμένου! Χαλαρώνουμε και επιστρέφουμε στο πρώτο μέρος που ψάξαμε/ σκεφτήκαμε. Γιατί; Επειδή πάρα πολύ συχνά εκεί που πηγαίνουμε αρχικά να ψάξουμε είναι το σωστό μέρος! Άρα; Να εμπιστεύεστε την πρώτη σας παρόρμηση, μην την προσπερνάτε. Τώρα ψάχνουμε πιο σωστά διατηρώντας την ψυχραιμία μας! Ελέγχουμε όλα τα σημεία, κοιτάζουμε πιο προσεκτικά. Το κλειδί είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι. Επίσης, να είμαστε παρατηρητικοί και μεθοδικοί. Ακόμη, όταν είμαστε ήρεμοι μπορούμε να θυμηθούμε την πορεία και τις κινήσεις που ακολουθήσαμε (όταν κρύβαμε το αντικείμενο) ή έστω να πιθανολογήσουμε με βάση τις συνήθειές μας.
Το “κόλπο” του ξεχασιάρη
Σκεφτείτε λίγο πού θέλετε να κρύψετε κάτι, μη βιάζεστε και κάνετε σπασμωδικές κινήσεις. Δεν είναι φυσικά η κατάλληλη στιγμή να κρύψετε κάτι, ενώ παράλληλα σκέφτεστε ή κάνετε κάτι άλλο. Επίσης μην είστε βιαστικοί γιατί σαμποτάρετε τον εαυτό σας και τη μνήμη σας! Μπορεί να σας βοηθάει να λέτε φωναχτά τι κάνετε π.χ. βάζω τα καλλυντικά μου στο δεύτερο συρτάρι. Ακόμη, μπορείτε να το σημειώσετε κάπου όπου συγκεντρώνετε τις σημειώσεις σας γενικά ή και να βγάλετε μια φωτογραφία. Καλό είναι κάθε τόσο να τσεκάρετε τη μνήμη σας ώστε να ξέρετε πώς τα πάτε!
Ήξερες ότι…
Περισσότερα από το ένα τέταρτο των πραγμάτων που κρύβουμε δεν τα βρίσκουμε ποτέ.