National “Eat Your Noodles” Day σήμερα (11/3) και θα φτιάξουμε πανεύκολα Noodles με λαχανικά και σουσάμι.
Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο Νoodles αβγών
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα κινέζικο λάχανο χοντροκομμένα
Σος σόγιας
2 κ.γ. ζάχαρη
Ηλιέλαιο
Σουσάμι
Πώς γίνεται:
– Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ μπολ.
– Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολ.
– Στο ήδη ζεστό ηλιέλαιο (από τα λαχανικά) βάζουμε τη σος σόγιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να “δέσει” λίγο η σάλτσα.
– Ρίχνουμε στη σάλτσα τα λαχανικά και τα noodles και ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά ακόμα.
– Σερβίρουμε γαρνίροντας με σουσάμι (προαιρετικά) και απολαμβάνουμε!
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε όποια λαχανικά έχουμε στο ψυγείο μας (καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κολοκύθι, ντοματίνια, λαχανάκια Βρυξελλών κ.ά.)