Τips για να φτιάξετε την τέλεια ταραμοσαλάτα

Αν είστε κι εσείς λάτρης της ταραμοσαλάτας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναρωτιέστε γιατί δεν φτιάχνετε πιο συχνά… σας έχουμε tips για να απογειώσετε τη γεύση της!

Εν αρχή…

Το χτύπημα είναι καθοριστικής σημασίας για το τέλειο αποτέλεσμα. Οπότε, ο ταραμάς – δηλαδή τα αβγά του ψαριού – πρέπει να χτυπηθούν πολύ καλά.

Η τέλεια αλοιφή… ή μήπως όχι;

Αν σ΄αρέσουν οι αλοιφές, τότε πρέπει να δώσεις έμφαση στο χτύπημα στο μίξερ. Αν είστε της παλιάς σχολής και θέλετε πιο τραχιά υφή, τη λύση θα σας τη δώσει το παραδοσιακό γουδί.

Ψωμί ή πατάτα;

Και εδώ η παράδοση με τη σύγχρονη εκδοχή. Το ψωμί που παραδοσιακά έχει η ταραμοσαλάτα μπορεί να αντικατασταθεί με πατάτα. Μπορούμε όμως να συνδυάσουμε αυτά τα δύο υλικά. Το έχετε δοκιμάσει;

Έχετε επιλογές…

Η ταραμοσαλάτα περιέχει κρεμμύδι αλλά πολλοί δεν το προτιμούν. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με πράσο. Ακόμη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση.

Θέλετε πιο ροζ απόχρωση;

Αν σας αρέσει η ταραμοσαλάτα σας να έχει έντονο ροζ χρώμα χρησιμοποιήστε κόκκινα κρεμμυδάκια ή και παντζάρι – μια μικρή ποσότητα φυσικά!

Κι αν μου κόψει;

Μην αγχώνεστε, υπάρχει λύση! Ρίξτε λίγο νερό για να αραιώσει το μίγμα και συνεχίστε το χτύπημα. Εναλλακτικά, προσθέτουμε λίγο λάδι και την χτυπάμε στο μπλέντερ.

Ήξερες ότι…

Η λέξη tarama, από όπου προέχεται ο “ταραμάς”, είναι τουρκικής προέλευσης και σημαίνει “αβγά ψαριών”.

Λευκό ή κόκκινο;

Προβληματίζεστε αν θα επιλέξετε λευκό ή κόκκινο ταραμά; Δοκιμάστε να τα παντρέψετε! Ο συνδυασμός τους έχει υπέροχη γεύση και χρώμα.