Day of the Mushroom αύριο (16/4) και θα φτιάξουμε μία γρήγορη και εύκολη συνταγή: φαρφάλες με μανιτάρια.
Θα χρειαστούμε:
500γρ. φαρφάλες
250γρ. μανιτάρια σε φέτες (φρέσκα ή κονσέρβα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
λίγο μπαχάρι σε σκόνη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Πως γίνεται:
– Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
– Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
– Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μπαχάρι, “σβήνουμε” με κρασί και σκεπάζουμε το σκεύος για λίγα λεπτά να συνεχίσει το ψήσιμο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.
– Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες τους, σουρώνουμε και ενσωματώνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα μανιταριών πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
– Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Απολαμβάνουμε!
TIP
Αντί για φαρφάλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλουμε.