National Burrito Day σήμερα και πάμε να την τιμήσουμε!
Θα χρειαστούμε:
300 γρ. κοτόπουλο σε κομματάκια, μαγειρεμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβας)
4 κ.σ. καλαμπόκι σε κόκκους (κονσέρβας)
1 ½ φλιτζάνι καστανό ρύζι βρασμένο
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
5 τορτίγιες
Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
– Μοιράζουμε το μίγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες για να μην χυθεί η γέμιση.
– Βάζουμε τις τορτίγες σε πιρέξ με την ένωση προς τα κάτω.
– Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά.
– Σβήνουμε τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε λίγο ακόμα μέσα στο φούρνο να πάρουν χρώμα, αλλά να μην ξεραθούν!
– Κόβουμε τις τορτίγες στη μέση και σερβίρουμε!