Γερμανική μηλόπιτα… εύκολη και λαχταριστή!

National Apple Pie Day σήμερα και θα φτιάξουμε μία διαφορετική αλλά πολύ νόστιμη και πανεύκολη μηλόπιτα!

Θα χρειαστούμε:
1 κούπα γιαούρτι
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανιλίνη
2 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1-2 κ.σ. ζάχαρη
κανέλα
έξτρα ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πώς γίνεται:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
– Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανιλίνη και πασπλίζουμε με κανέλα.
– Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί (22-25 εκ.).
– Απλώνουμε από πάνω τις φέτες μήλου σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
– Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
– Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει (ανάλογα με το φούρνο ο χρόνος μπορεί να διαφέρει).
– Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και κανέλα ή γαρνίρουμε με σαντιγί.

Tip
Αν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο ταψί, η μηλόπιτα θα γίνει πιο λεπτή. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστούμε περισσότερα μήλα (για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια).