National Grape Popsicle Day σήμερα (27/5) και θα φτιάξουμε ένα εύκολο, ελαφρύ και θρεπτικό γλύκισμα!
Θα χρειαστούμε:
500γρ. κόκκινα σταφύλια πλυμένα και στεγνωμένα (χωρίς κουκούτσια)
70γρ. χυμό σταφυλιού*
Πώς γίνεται:
– Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και φτάνοντας μέχρι υψηλή. Στην υψηλή ταχύτητα παραμένουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθούμε ότι το μείγμα είναι πολύ λείο.
– Μοιράζουμε το μείγμα σε μίνι φόρμες παγωτού ή σε μικρά χάρτινα ποτηράκια βάζοντας μέσα ξυλάκια παγωτών.
– Καταψύχουμε για 4-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
– Για εύκολο ξεφορμάρισμα, περνάμε τις φόρμες κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό με ½ φλιτζάνι απλό γιαούρτι ή γιαούρτι βανίλιας.
Tip
Αντί για σταφύλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κεράσια για τα γρανιτάκια μας ή όποιο φρούτο εποχής προτιμάτε.