Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πιστή στον εταιρικό της Σκοπό, στοχεύει σταθερά στο «ΜΗΔΕΝ» κι ακόμη πιο μακριά!

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, πιστή στον εταιρικό Σκοπό της, να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», δημοσιεύει τον ESG Απολογισμό για το 2023, ο οποίος περιλαμβάνει τη στρατηγική, το πλαίσιο δράσεων, τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της εταιρείας, καθώς και την εξέλιξη του σχετικού πλάνου της.

Ενδεικτικά αποτελέσματα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ως προς τους βασικούς άξονες της ESG στρατηγικής της είναι:

ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα άνθρακα: Η εταιρεία έχει επιτύχει την τελευταία πενταετία: μείωση 11% στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και στην κατανάλωση θερμικής ενέργειας, καθώς και μείωση 6,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα πρώτων υλών και συσκευασιών: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσανατολίζεται στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας και επεξεργασίας των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, προσβλέποντας στην προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας, καθώς και σε πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των συσκευασιών των προϊόντων της. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η αφαίρεση του χρώματος από τα DraughtMaster βαρέλια της, με στόχο την ενίσχυση των τρόπων ανακύκλωσής τους.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ σπατάλη νερού: Η εταιρεία έχει καταφέρει να μειώσει κατά 18% την κατανάλωση νερού κατά την παραγωγική διαδικασία και στα δύο εργοστάσιά της, σε Ριτσώνα και Σίνδο, κατά την τελευταία πενταετία.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ανεύθυνη κατανάλωση: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προωθεί ενεργά την υπεύθυνη κατανάλωση, συνδέοντάς τη με την κάθε πρωτοβουλία και ενεργοποίησή της, ενώ παράλληλα προσφέρει μία ποικιλία γευστικών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς ή με μειωμένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αξίζει να αναφερθεί, ότι τη χρονιά που μας πέρασε η εταιρεία επέκτεινε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των non alcohol προϊόντων της, με την προσθήκη της ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι και του Somersby Strawberry & Lime 0.0%.

ΜΗΔΕΝΙΚΑ ατυχήματα στην εργασία: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πέτυχε τον εκμηδενισμό των ατυχημάτων στην εργασία για το 2023. Παράλληλα, σημείωσε 22% αύξηση των αναφορών μη ασφαλών συμπεριφορών και 75% αύξηση των περιπάτων ασφαλείας στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Integrated Supply Chain (ISC), κατά την τελευταία τριετία.