ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου από σήμερα στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ (Αρχικός τίτλος στα αγγλικά: Kinds of Kindness) ακολουθεί τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, καθέναν αντιμέτωπο με τις προκλήσεις της ζωής του.
Το τρίπτυχο παραμύθι του Λάνθιμου μας παρουσιάζει έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, που παρουσιάζεται σαν υποταγμένος που ζει μια ζωή χωρίς πραγματικές επιλογές. Όμως, κάτι αλλάζει και προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του.
Ακόμα, έναν αστυνομικό που ανησυχεί για την επιστροφή της γυναίκας του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα. Η επιστροφή της, όμως, τον βάζει σε δίλημμα, καθώς φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.
Και τέλος, μια γυναίκα με μια μάλλον ξεχωριστή φιλοδοξία. Η γυναίκα στη νέα ταινία του Λάνθιμου παρουσιάζεται αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα. Ο άνθρωπος αυτός προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.
Πρωταγωνιστούν οι Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer, ενώ το σενάριο έχει γράψει ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου.
Πηγές
Χρήστος Αρφάνης
Ο Χρήστος Αρφάνης (αγγλικά: Christos Arfanis) γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, Ελλάδα. Είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος - μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος - και παραγωγός ταινιών, καθώς επίσης και αρθρογράφος ψυχαγωγίας. Άρθρα του για τον Κινηματογράφο δημοσιεύονται στην Πολιτιστική στήλη του Επιστημονικού Περιοδικού του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του 6ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου» (Anatomy Crime and Horror International Film Festival) και του 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival). Δραστηριότητες: 2023 - σήμερα Μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 2022 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Say Yes to the Press (website + digital magazine) 2020 - σήμερα Αρχισυντάκτης και Αρθογράφος για το Entertainment News Greece (website) 2021 - 2023 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Art News by Glass Tee (website) 2020 - 2022 Αρχισυντάκτης και Αρθρογράφος για το Three Pixels Lab (website).