Το τσάι matcha φάνηκε ότι μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του βακτηρίου Porphyromonas gingivalis, το οποίο είναι από τους βασικούς “ένοχους” για την ουλίτιδα.
Σε μια ομάδα 45 συμμετεχόντων με ουλίτιδα, εκείνοι που χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα με τσάι matcha ολοκλήρωσαν την έρευνα με σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα P. Gingivalis. “Το τσάι matcha μπορεί να έχει κλινική εφαρμογή για την πρόληψη και τη θεραπεία της ουλίτιδας”, σύμφωνα με ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Nihon στο Matsudo της Ιαπωνίας.