Υγιεινά Pancakes για πρωινό

Πολλοί από σας μου ζητάτε στα εβδομαδιαία σας προγράμματα διατροφής να βάλουμε και κάτι διαφορετικό στα πρωινά του Σαββατοκύριακου που θέλετε να ξεφεύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε τα πιο υγιεινά pancakes βρόμης:

Βάζουμε στο μούλτι 100γρ. βρόμη και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως και να
γίνει αλεύρι. Προσθέτουμε 1 μπανάνα, 3 κ.σ. γιαούρτι, 1 αβγό, 2 κ.γ μέλι, 1 κ.γ
κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, και 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ, και χτυπάμε μέχρι
να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και βάζουμε 3 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα,
αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν καθώς μαγειρεύονται.

Ελέγχουμε τις άκρες τους και όταν τα pancakes καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάνε από τον πάτο του τηγανιού), τα αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε ένα πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας για να μην καεί η επόμενη δόση από τα
pancakes.

Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Τοποθετούμε το ένα pancake πάνω από το άλλο φτιάχνοντας στοίβες, σερβίρουμε με φέτες μπανάνας και blueberries, και περιχύνουμε με μέλι.

Καλή σας όρεξη!
Καλό, γλυκό.. Σαββατοκύριακο…