Care Beyond Skin Day: Η εθελοντική δράση της Beiersdorf Hellas για άτομα με οπτική βλάβη

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, η Beiersdorf Hellas ενεργοποίησε το πρόγραμμα “Care Beyond Skin” για δεύτερη χρονιά, δίνοντας συνέχεια στην παγκόσμια πρωτοβουλία εθελοντισμού για τους εργαζομένους της εταιρείας. Η Beiersdorf Ηellas διατηρεί την προσήλωσή της στη βιωσιμότητα και τη δέσμευσή της για μια συμπεριληπτική κοινωνία. Τόσο οι εργαζόμενοι της Beiersdorf Hellas όσο και οι συνάδελφοι τους παγκοσμίως συμμετείχαν εθελοντικά για μια ημέρα, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην προσφορά προς τον άνθρωπο και την κοινωνία, με έμφαση στην υποστήριξη ατόμων με οπτική βλάβη.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των δράσεων πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με δύο οργανισμούς που συμμερίζονται το ίδιο κοινωνικό όραμα με τη Beiersdorf. Συγκεκριμένα, αυτοί οι οργανισμοί είναι ο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και το Διαβάζω για τους Άλλους.
Οι δράσεις περιλάμβαναν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., μέσα από το οποίο η ομάδα της Beiersdorf έκανε εισαγωγή στις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας ως προς τη διαφορετικότητα. Περιλάμβαναν επίσης βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με την οπτική βλάβη που υλοποίησαν η Liberty Guide Dogs, η ΑμΚΕ KINITRO και ο εκπαιδευτής κινητικότητας & προσανατολισμού κ. Μενέλαος Τσαούσης.
Με παράλληλες δράσεις, το Διαβάζω για τους Άλλους, εκπαίδευσε τους 80 εργαζόμενους – εθελοντές – αναγνώστες πάνω σε τεχνικές ορθοφωνίας και βέλτιστης απόδοσης ενός λογοτεχνικού κειμένου και έπειτα μέσα σε θαλάμους ηχογράφησης και παρουσία ηχοληπτών δάνεισαν τη φωνή τους, προκειμένου να ηχογραφήσουν αποσπάσματα από μια συλλογή λογοτεχνικών έργων για τα άτομα με οπτική βλάβη.