Costas Picadas – Anatomy unveiled στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σαντορίνης

To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σαντορίνης παρουσιάζει τους καλλιτέχνες Κώστα Πηγαδά και Άρη Κατσιλάκη σε μια καθηλωτική έκθεση με ξεχωριστά έργα των δύο οραματιστών καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από μια μοναδική συνεργασία, παρουσιάζουν έναν αρμονικό διάλογο μεταξύ των διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών καλλιτεχνικών τους εκφράσεων.
Ο Κώστας Πηγαδάς μας προσκαλεί σε ένα βασίλειο όπου η τέχνη συνυπάρχει άψογα με την
τεχνολογία. Η σειρά των εκτυπώσεών του, που περιλαμβάνει τα έργα «Γόνατο», «Καρδιά»,
«Εγκέφαλος» και «Πνεύμονες», μαγεύει με τα υπερρεαλιστικά χρυσά όργανα και τα φύλλα που φυτρώνουν μοναχικά μέσα σε ένα κατάλευκο χαρτί. Ως ένας ευέλικτος καλλιτέχνης πολλών μέσων, ο Πηγάδας κινείται άνετα μεταξύ ζωγραφικής, φωτογραφίας και βίντεο. Εστιάζοντας σε ψηφιακές εκτυπώσεις, που βασίζονται σε τρισδιάστατα μοντέλα ανθρώπινης ανατομίας, αποκαλύπτει την περίπλοκη ομορφιά της κυτταρικής ζωής σε μικροκοσμική και μακροκοσμική κλίμακα, δένοντας τα έργα του αρμονικά με τα εντυπωσιακά γλυπτά του Κατσιλάκη.
Την έκθεση θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του νησιού έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου
https://mmuseumsantorini.com/costas-picadas/